B3.png
Τα 5 πιο επικίνδυνα χημικά για την εγκυμοσύνη!

Τα 5 πιο επικίνδυνα χημικά για την εγκυμοσύνη!

Οι γυναίκες που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εκτίθενται σε φθαλικές χημικές ενώσεις, οι...

Πιο έξυπνα σε 10 βήματα

Πιο έξυπνα σε 10 βήματα

Θέλετε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να γίνει το παιδί σας όσο το δυνατόν πιο έξυπνο; Το περιοδικό...

Θέλω να γίνω μαμά. Θα τα καταφέρω;

Θέλω να γίνω μαμά. Θα τα καταφέρω;

Αν μπορείς να κάνεις παιδί με σημερινούς όρους, δηλαδή αν είσαι γυναίκα, υγιής και σε...

Γάλα σε σκόνη, η προετοιμασία

Γάλα σε σκόνη, η προετοιμασία

Πως προετοιμάζω το γάλα σε σκόνη;

Δώσε μου ένα φιλάκι!

Δώσε μου ένα φιλάκι!

Κάποτε το παιδί δεν ξεκολλούσε από την αγκαλιά μας. Το χάδι και το φιλί μας το ηρεμούσαν. Τώρα...

 • Τα 5 πιο επικίνδυνα χημικά για την εγκυμοσύνη!

  Τα 5 πιο επικίνδυνα χημικά για την εγκυμοσύνη!

 • Πιο έξυπνα σε 10 βήματα

  Πιο έξυπνα σε 10 βήματα

 • Θέλω να γίνω μαμά. Θα τα καταφέρω;

  Θέλω να γίνω μαμά. Θα τα καταφέρω;

 • Γάλα σε σκόνη, η προετοιμασία

  Γάλα σε σκόνη, η προετοιμασία

 • Δώσε μου ένα φιλάκι!

  Δώσε μου ένα φιλάκι!

Βρέφος & επικοινωνία

10/03/2015

Περισσότερα

Ραγάδες εγκυμοσύνης

10/03/2015

Περισσότερα

Πιο έξυπνα σε 10 βήματα

10/03/2015

Περισσότερα

Το παιδί που τρώει τα νύχια του

10/03/2015

Περισσότερα

Πιο έξυπνα σε 10 βήματα

Θέλετε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να γίνει το παιδί σας όσο το δυνατόν πιο έξυπνο; Το περιοδικό Time συγκέντρωσε δέκα επιστημονικά εξακριβωμένους τρόπους για να ενισχύσετε την ευφυΐα των παιδιών σας όσο είναι ακόμα μικρά. Αξίζει, βέβαια, να τονιστεί, όπως χαρακτηριστικά λέει και το περιοδικό, ότι η ευφυΐα δεν είναι το παν στην ζωή ενός ανθρώπου. Το παιδί χρειάζεται ηθικές αξίες και συναισθηματική νοημοσύνη για να είναι ένας ολοκληρωμένος και ευτυχισμένος άνθρωπος.

 

Ωστόσο, αν υπάρχουν δέκα απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να «ανοίξετε» το μυαλό του παιδιού σας, δεν χάνετε κάτι να δοκιμάσετε τα εξής:

Μαθήματα μουσικής

Αμέτρητες έρευνες (να μία από αυτές) έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα μαθήματα μουσικής αυξάνουν το IQ όχι μόνο των παιδιών αλλά και ανθρώπων κάθε ηλικίας. Εξάλλου, η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου, πέρα από πιο έξυπνο, θα κάνει το παιδί σας και πιο δημοφιλές!

 

Μη διαβάζετε ΣΤΑ παιδιά, διαβάζετε ΜΕ τα παιδιά

Αν το παιδί σας μαθαίνει τώρα να διαβάζει, μην το αφήνετε απλά να κοιτάζει τις εικόνες ενός βιβλίου, ενώ εσείς κάνετε όλο το διάβασμα. Πείτε του να προσέχει τις λέξεις και ζητήστε του να διαβάζει μαζί σας, καθώς σύμφωνα με έρευνες, αυτό κάνει το παιδί να βελτιώνει ταχύτατα την ικανότητά του στην ανάγνωση και «ανοίγει» το μυαλό του.

 

Η έλλειψη ύπνου μεγαλώνει... χαζά παιδιά

Ακόμα και μία ώρα λιγότερη να κοιμάται το βράδυ, μπορεί να γυρίσει το μυαλό ενός παιδιού 6ης Δημοτικού έως και δύο χρόνια πίσω, όπως λέει μία έρευνα. Για την ακρίβεια, η απώλεια μιας ώρας ύπνου κάθε βράδυ όχι μόνο καθυστερεί αλλά και αναστρέφει την διαδικασία νοητικής ωρίμανσης, τόσο των παιδιών όσο και των εφήβων.

 

Το IQ δεν έχει αξία χωρίς την αυτο-πειθαρχία

Η αυτό-πειθαρχία «κερδίζει» το ΙQ στην πρόβλεψη του ποιος θα γίνει επιτυχημένος στην ζωή του και ο λόγος είναι ότι, όπως δείχνουν πάμπολλες μελέτες, η δύναμη της θέλησης είναι η μοναδική θεμελιώδης συνήθεια που μπορεί να έχει κάποιος για ατομική επιτυχία. Εξάλλου, λένε οι επιστήμονες, του καλούς βαθμούς στο σχολείο τους παίρνουν κατά κανόνα οι ευσυνείδητοι μαθητές και όχι όσοι είναι απλά έξυπνοι.

 

Γυμναστική

Το παιδί δεν χρειάζεται να είναι διαρκώς χωμένο μέσα σε μία βιβλιοθήκη. Η άσκηση είναι απαραίτητο στοιχείο στη καθημερινότητά του, καθώς ενισχύει την ικανότητα εκμάθησης του παιδιού. Σύμφωνα με έρευνα, μετά την γυμναστική οι άνθρωποι μαθαίνουν νέες λέξεις από το λεξικό 20% πιο γρήγορα. Επίσης, η γυμναστική βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η μνήμη και η απορρόφηση γνώσης κατά 30%.

 

Η μάθηση είναι ενεργή διαδικασία

Ο εγκέφαλος του παιδιού εξελίσσεται κάνοντας πράγματα, όχι ακούγοντας ή βλέποντας πράγματα. Ακόμα και οι «εκπαιδευτικές» εκπομπές στην τηλεόραση δεν είναι αρκετές για να αναπληρώσουν αυτά που κερδίζει το παιδί διαβάζοντας και παίζοντας.

 

Καλά είναι τα γλυκά -αλλά στις σωστές στιγμές

Το ιδανικό είναι να τρώνε πάντα υγιεινά τα παιδιά. Ένα καλό πρωινό πριν από ένα σημαντικό διαγώνισμα, για παράδειγμα, μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα. Δεν υπάρχει, όμως, τίποτα χειρότερο κάτι τέτοιες στιγμές από το να τρώει το παιδί γλυκά. Γιατί η αύξηση του σακχάρου στο αίμα δίνει στο παιδί μπόλικη ενέργεια για λίγη ώρα (βελτιώνοντας τη μνήμη και την αυτοσυγκέντρωση), ενώ στη συνέχεια «ρίχνει» τον οργανισμό απότομα, με αποτέλεσμα το παιδί να νιώθει οκνηρό. Έτσι, αν θέλετε να δώσετε στο παιδί ένα γλυκό, είναι προτιμότερο να του το δώσετε την ώρα που διαβάζει, παρά π.χ. την ώρα που ξεκουράζεται ή λίγο πριν πάει να γράψει το διαγώνισμα.

 

Χαρούμενα παιδιά = Επιτυχημένα παιδιά

Τα χαρούμενα παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν επιτυχημένοι, ολοκληρωμένοι ενήλικες, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Τα παιδιά αυτά έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, βρίσκουν αργότερα καλύτερες δουλειές και έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν επιτυχημένους γάμους. Και ποιο είναι το πρώτο βήμα για να γίνει χαρούμενο ένα παιδί; Να έχει χαρούμενους γονείς.

 

Καλές παρέες

Μπορεί τα γονίδιά σας να παίζουν ρόλο σε διάφορα χαρακτηριστικά του παιδιού σας, όμως όχι απαραίτητα στον χαρακτήρα και την συμπεριφορά του. Οι επιστήμονες λένε ότι το να ζείτε σε μία φιλήσυχη γειτονιά, να πηγαίνει το παιδί σας σε ένα καλό σχολείο και να κάνει παρέα με καλά παιδιά, μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο. Συγκεκριμένη μελέτη έχει δείξει ότι όταν ένας μέτριος μαθητής κάνει στενή παρέα με έναν καλό μαθητή, έχει περισσότερες πιθανότητες να βελτιώσει τις επιδόσεις του.

 

Πιστέψτε στο παιδί σας

Το να πιστεύετε ότι το παιδί σας είναι πιο έξυπνο από το μέσο παιδί μπορεί να κάνει την διαφορά. Σε πείραμα που έγινε σε σχολείο, όταν οι δάσκαλοι είπαν σε συγκεκριμένα παιδιά ότι ήταν πιο έξυπνα, τα παιδιά αυτά άρχισαν να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους στο σχολείο. Φανταστείτε τον ρόλο που μπορείτε να παίξετε εσείς, λοιπόν, στην ευφυΐα του.

 

Ετικέτες: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΜΑ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ «ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ» ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 15 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ

 

 elliniki etaireia mastologias 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ
SOCIETE HELLENIQUE de SENOLOGIE - SENOLOGIC HELLENIC SOCIETY
Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας – Member of Senologic International Society
ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ «ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ» ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 15 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ

Περισσότερα...

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ

Οι περισσότεροι ενήλικες που φοβούνται την επίσκεψη στον οδοντίατρο , αναφέρουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή σε παιδική ηλικία είχαν πάει σε κάποιον οδοντίατρο επειδή πονούσαν και εκεί πόνεσαν ακόμα περισσότερο.

Περισσότερα...

Γραφτείτε στο Newsletter μας!

Follow Us

 

Ακολουθήστε μας!


Copyright © 2015 Avalon