B3.png

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ «ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ» ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 15 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ

 

 elliniki etaireia mastologias 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ
SOCIETE HELLENIQUE de SENOLOGIE - SENOLOGIC HELLENIC SOCIETY
Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας – Member of Senologic International Society
ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ «ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ» ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 15 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ

Τα 15 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και προσφοράς του γιορτάζει φέτος το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Έλλη Λαμπέτη»,  έχοντας συμβάλλει αποφασιστικά από την ίδρυσή του στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών απ’ όλη την Ελλάδα με καρκίνο του μαστού, αλλά και των μελών των οικογενειών τους.

 Το Κέντρο ιδρύθηκε το 2002 από την Ελληνική Εταιρία Μαστολογίας (ΕΕΜ), ένα Επιστημονικό Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, με μέλη της διακεκριμένες προσωπικότητες της Ελληνικής Επιστημονικής και Ακαδημαϊκής Κοινότητας.

 Οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και περιλαμβάνουν ατομική ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού, ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη των οικογενειών τους, υποστήριξη στη διαδικασία της επανένταξης των γυναικών στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον, επαγγελματικό προσανατολισμό, αλλά και γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης, συνεδρίες μέσω Skype, καθώς και ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα σχετικά με  τον καρκίνο του μαστού από εξειδικευμένους επιστήμονες.

 Με μια παρακαταθήκη περίπου 5.000 συνεδριών από ειδικούς ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές, που έχουν συνδράμει και υποστηρίξει γυναίκες με καρκίνο του μαστού για να αντιμετωπίσουν προσωπικά, κοινωνικά, αλλά και εργασιακά προβλήματα βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους, το Κέντρο με την ευγενική συνδρομή τόσο του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γεώργιο Καμίνη όσο και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Ισότητας του Δήμου Αθηναίων Καθηγήτριας κ. Μαρίας Στρατηγάκη, στους οποίους και ανήκουν πολλές ευχαριστίες, έχει μεταφερθεί και λειτουργεί στο Καλφοπούλειο-1ο Δημοτικό Ιατρείο Δήμου Αθηναίων.   Λειτουργεί  δε   καθημερινά   10.00 –18.00  και  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα στα τηλέφωνα:  6948 463 397,  6976 676 844  και  210 74 70 257,  και  στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή και στην ιστοσελίδα: www.mastologia.gr της  Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.

 Το Κέντρο, ανταποκρινόμενο στις πολλαπλές εκκλήσεις γυναικών που θα προτιμούσαν να επισκέπτονται τις υπηρεσίες του σε κάποιο πιο απομονωμένο χώρο που θα επέτρεπε μεγαλύτερη άνεση και διακριτικότητα, παρακαλεί θερμά όποιον μπορεί να σταθεί αρωγός στον καθημερινό αγώνα που  δίνει η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας,  έτσι ώστε το Κέντρο «Έλλη Λαμπέτη»  να μπορέσει να στεγαστεί σε πιο απρόσωπο χώρο, αλλά να μπορεί παράλληλα  και να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του, σε μια εποχή με ιδιαίτερα αυξημένες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες.

 Οποιοδήποτε οικονομική συνεισφορά για τον παραπάνω λόγο  είναι ευπρόσδεκτη και για τον λόγο αυτό παρατίθεται ο Αρ. Λογαριασμού της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας  στην Τράπεζα  Αlpha Bank:   IBAN: GR 4701403490349002002003196

 

Η Γεν. Γραμματέας Η Γεν. Γραμματέας

Αγγελική Αθανασίου

Μαιευτήρας-Χειρουργός-Γυναικολόγος

Μαστολόγος

Δρ Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα

ε Καθ.Ιατρικής Σχολής Παν/μιου Αθηνών

Γυναικολόγος-Χειρουργός-Μαστολόγος-Ογκολόγος

Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον καρκίνο μαστού

και τα Κέντρα μαστού στην Ε.Ε

Εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

στη UEMS-MJC για τη φροντίδα του μαστού    

 kentro psyxokoinwnikis ypostiriksis karkinos mastou elli lampeti

 

Ετικέτες: καρκινος μαστου


Copyright © 2015 Avalon