B3.png

Θέλω να γίνω μαμά. Θα τα καταφέρω;

Αν μπορείς να κάνεις παιδί με σημερινούς όρους, δηλαδή αν είσαι γυναίκα, υγιής και σε αναπαραγωγική ηλικία, μείνε έγκυος και ζήσε τη χαρά και το θαύμα της μητρότητας. Πρώτα όμως ακολούθησε μια σειρά χρήσιμων οδηγιών που θα σε βοηθήσουν να προσεγγίζεις την κατάσταση με πιο θετικό βλέμμα, αποκομίζοντας τελικά η ίδια τα οφέλη.

 

Είμαι έτοιμη να γίνω μάνα; Αν θέλεις να γίνεις μαμά «έτοιμη» μην περιμένεις πως θα είσαι ποτέ. Θα μεγαλώσεις και θα ωριμάσεις μέσα στην καινούργια κατάσταση. Μακάρι να συμβεί γρήγορα, ακόμα και στον επόμενο κύκλο σου, η μόνη συνταγή μιας επιτυχημένης εγκυμοσύνης είναι πάντα να ελπίζεις ευλαβικά χωρίς έπαρση και χωρίς να απελπίζεσαι. 

• Φοβάμαι την εγκυμοσύνη. Πώς να το ξεπεράσω; Μέσα στους εννιά μήνες (σοφό και ικανό διάστημα) θα ξεπεράσεις όλους τους φόβους σου για την εγκυμοσύνη, απλά  θα αναγκαστείς να τους αντιμετωπίσεις. Λίγο λίγο θα ξαναβρείς την χαμένη εμπιστοσύνη στη φύση σου. Θα δεις το σώμα σου να αλλάζει, να δυναμώνει, να εξελίσσεται και στο τέλος θριαμβευτικά να τα καταφέρνει στην πιο κρίσιμη αποστολή της καριέρας του: τον τοκετό. 

• Θα τα καταφέρω; Θα τα βγάλω πέρα; Ο εαυτός σου θα σε εντυπωσιάζει συνεχώς και με την καλή αλλά και με την κακή έννοια -μέχρι που θα πάψει τελείως να σε απασχολεί ο εαυτός σου γιατί θα έχει μετατοπιστεί το κέντρο του κόσμου σου. Στο εξής όταν στέκεσαι μπροστά στον καθρέφτη,  δεν θα κοιτάζεις τη σιλουέτα ή τα μαλλιά σου, αλλά το μωρό που κρατάς στην αγκαλιά σου. Το μωρό θα σου κλέψει για πάντα την παράσταση αλλά θα σου χαρίσει έναν ρόλο ζωής που θα σε κάνει να φουσκώνεις και να καμαρώνεις μέχρι σκασμού, με μια πρωτόγνωρη ιερή περηφάνια. 

• Θα χαλάσει το σώμα μου; Αν θέλεις να γίνεις μαμά να ξέρεις πως δεν είναι τα κιλά το θέμα ούτε και το «πως θα ξαναγίνεις πιο γρήγορα όπως ήσουν πριν», εκτός αν εμφανίζεσαι στην τηλεόραση ή στην πίστα και βιάζεσαι να προλάβεις τη σεζόν πριν πέσει το κασέ σου! Οι επώνυμες μαμάδες είναι ωραίες γυναίκες όμως περνάνε δύσκολα για να απολαύσουν αυτό που για τις άλλες γυναίκες θεωρείται αυτονόητο -γι αυτό και οι ιστορίες τους «πουλάνε». Δες στα ρεπορτάζ με τη μελαγχολική μουσική, τις παλιές ωραίες ντίβες του σινεμά που έζησαν με πάθος τους μεγάλους έρωτες και σήμερα γερασμένες πλέον μετανιώνουν για ένα (το ίδιο πάντα) από τα μεγάλα λάθη τους: γιατί δεν έγιναν μαμάδες. Δεν θέλεις να τους μοιάσεις, σε καμία γυναίκα δεν αξίζει τέτοια ατυχία. 

• Θα αλλάξει η ζωή μου;  Αναρωτιέσαι όταν θα γίνεις μάνα «θα αλλάξει η ζωή σου»; Μα όταν έρθει το μωρό θα έχεις ήδη αλλάξει ζωή, θα έχεις ήδη αλλάξει εσύ. Τόσο πολύ που δεν θα θυμάσαι πώς ήσουν πριν. Θα είσαι γλυκειά, τρυφερή και πιο ευτυχισμένη από ποτέ. Επίσης θα είσαι ταλαιπωρημένη, υπέρβαρη, διαρκώς αγχωμένη, άυπνη όσο ποτέ. «Μαμά», θα σε πουν όπως λέει και μια φίλη μου, πρέπει να μοχθήσεις για να κερδίσεις τον τίτλο. Η μητρότητα δεν είναι θυσία, δεν είναι project. Είναι τιμή για κάθε γυναίκα. Μην την στερείσαι, μην την καθυστερείς. Ζήσε το θαύμα σου.

 

Πηγή: www.babyspace.gr

Ετικέτες: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ


Copyright © 2015 Avalon